Als gevolg van de brand in het museum zijn alle activiteiten geannuleerd en is het museum gesloten.

 

Doe mee met de spannende workshops in de herfstvakantie!

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Schrijf je eigen griezelverhaal, boetseer van klei een monster, maak een dromenvanger of fantaseer je eigen behang bij elkaar.

Alle workshops kosten € 7,50 (incl. € 2,50 entree). Heb je een museumkaart, dan hoef je totaal maar € 5,- te betalen!

Meld je aan via 038-421 4650 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 22 oktober van 14.00 – 16.00 uur    - Ik zie, ik zie…het monster niet!!
Wat is er nog enger dan een  vampier, weerwolf of monster? Een griezel die je niet kunt zien! Want waar zit hij? Misschien wel vlak achter mij? Wat is het voor griezel? Wat is hij van plan? Met de schrijftips in deze workshop schrijf jij je eigen griezelverhaal over een onzichtbare engerd in Stedelijk Museum Zwolle.

Dinsdag 24 oktober van 14.00-16.00 uur - Deksels spannende workshop
In de kelder van het Stedelijk Museum kun je een heleboel spannende oude dingen bekijken. Potjes van klei, een heleboel scherven, maar ook kleine pijpjes en zelfs kaken van dieren! Allemaal vondsten uit de bodem van Zwolle. Hoe oud zijn die spullen wel niet en wie heeft ze gevonden? Wie heeft die potjes of pijpjes gemaakt en waar werden ze voor gebruikt? En die spannende kaken, van wie zouden die zijn geweest?

In het atelier op zolder fantaseer je met klei verder over deze vraag en voor je het weet staat het atelier vol met deksels spannende dieren, monsters en ander gespuis. Na afloop neem je je kunstwerk natuurlijk mee naar huis! De workshop wordt gegeven door Zogemaakt - goed in kunstlessen.

Donderdag 26 oktober 14.00 – 16.00 uur - Dromenvanger
Een dromenvanger komt oorspronkelijk uit de cultuur van een indianenvolk uit Noord Amerika. De naam zegt het eigenlijk al; het is een ding (object) dat je dromen vangt. De goede en ook de nare dromen. De goede dromen kunnen erdoor, de slechte blijven hangen en lossen ‘s ochtends weer op.

In deze workshop maken we onze eigen dromenvanger. We gaan een ring versieren en daarin een web ‘bouwen’. Daarin kunnen de dromen gevangen worden. Daarna kun je jouw dromenvanger naar wens met meer versierselen verfraaien tot een kleurrijk object.

Zaterdag 28 oktober van 14.00-16.00 uur - Achter het behang
Nog niet zo lang geleden hebben ze in het depot van het Stedelijk Museum een enorme rol oud behang gevonden. Behang dat ooit op de muur zat en waar je nu een stukje van kunt bekijken in het museum. Op het behang zie je een landschap, met bomen, een jager en kijk, een hert!

Maar, in het behang zit ook een deur! Wat zou er achter die deur zitten? Zullen we eens kijken? Oei, spannend! Misschien sta je wel ineens in een donkere tuin waar dikke spinnen met lange poten of enge tijgers met gele ogen lopen. Of loop je in een sprookjesbos vol met wonderlijke dieren, zoals een egel op een fiets, een giraf op rolschaatsen, een oranje monster of een…?

Zo fantaseer je samen met de andere kinderen een heel nieuw behang bij elkaar. Natuurlijk is allemaal niet écht, maar ondertussen heb jij wel een gruwelijk leuke tekenworkshop waarin je met dikke en dunne stiften, inkt en kroontjespen van álles kunt fantaseren! En aan het eind neem je je eigen stukje behang natuurlijk mee naar huis! De workshop wordt gegeven door ZoGemaakt - goed in kunstlessen.