Workshops op:  25, 29 en 31 augustus 

Kinderactiviteiten in de zomervakantie

De hele zomer staat bij het Stedelijk Museum Zwolle in het teken van oude gebruiken en technieken. Naast de speurtocht door het Drostenhuis en de doe-tour waarin je kennis maakt met de Hanzetijd, in juli en augustus zijn er zes handwerkworkshops! In elke workshop maak je kennis met een andere handwerktechniek. Eén van je eigen kledingstukken vormt bij alle workshops het uitgangspunt, maar ook zonder meegebracht kledingstuk kun je elke workshop volgen!

De komende workshops zijn op:
25, 29 en 31 augustus van 14.00 – 16.00 uur.

Leeftijd vanaf 7 jaar.

Vrijdag 25 augustus - Geluksmuntje(s) opnaaien
Deze techniek heet Shisha borduren. In landen als bijvoorbeeld India worden er kleine spiegeltjes gebruikt om het boze te weren. Wij gaan een muntje opnaaien. Heb jij al een geluksmuntje, breng het mee!
Dinsdag 29 augustus - Kunstzinnige kralen maken
We gaan kralen maken van lapjes stof. We gaan diverse stofjes in verschillende vormen knippen om er kralen van te kunnen maken. Later kun de je de kralen ook extra versieren met garen en/of kraaltjes.
Donderdag 31 augustus - Haken
We gaan haken in een ring. Het eindresultaat lijkt een beetje op een donut met een mooi randje. Je kunt de donut als versiering gebruiken of als knoop.

In elke workshop leer je een andere techniek om je eigen kledingstuk verder te pimpen en op te leuken. Je leert bijzondere knopen, stoppen, borduren…. Allemaal onder leiding van de dames van Handwerkcafé Zwolle. Aan het eind van de zomer herken je je eigen kledingstuk vast niet meer terug! Opgeven voor de workshops kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met 038 – 421 46 50. Kosten zijn € 5,- per kind. Via een stempelkaart kun je afvinken hoe vaak je geweest bent. Heb je een volle stempelkaart (3 workshops)? Dan mag je de 4e workshop gratis bijwonen!