Pers

Op deze pagina vindt u de meest recente persberichten en foto's. Klik op de persmap onder het betreffende artikelen, om het complete persbericht en de daarbij behorende persfoto’s te downloaden. Voor aanvullende vragen, neemt u contact op met Bernadet van der Veen, medewerker PR van het Stedelijk Museum Zwolle. Tel: 038-4214650 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keuzes, verhalen bij museumschatten

Campagnebeeld Keuzes

De tentoonstelling Keuzes, verhalen bij museumschatten toont museumstukken die zelden of nooit aan publiek worden getoond. De keuze voor deze objecten is mede bepaald door tien prominente Zwollenaren, waaronder burgemeester Henk Jan Meijer, stadsarcheoloog Michael Klomp en historicus Jan ten Hove. Tegelijkertijd reageren kunstenaars van Artoverijssel met nieuw werk op de stijlkamers van het 18e eeuwse Drostenhuis.

Persmap - Keuzes, verhalen bij museumschatten

Solo-expositie Veronique Schrama

Campagnebeeld Veronique Schrama

Stedelijk Museum Zwolle opent op 19 februari de solo-expositie van Veronique Schrama. Schrama (1989) deed in 2014 mee aan de tentoonstelling State of the Arts Zwolle. Met haar deelname won ze het Michaëltje; de Zwolse kunstprijs voor vernieuwend en toonaangevend talent. Speciaal voor de solo-expositie in het Stedelijk Museum Zwolle ontwierp Schrama een wandvullend kunstwerk van meer dan 15 meter breed. Dit en andere werken zijn van 21 februari t/m 7 mei 2017 te zien.

Persmap - Veronique Schrama