Pers

Op deze pagina vindt u de meest recente persberichten en foto's. Klik op de persmap onder het betreffende artikelen, om het complete persbericht en de daarbij behorende persfoto’s te downloaden. Voor aanvullende vragen, neemt u contact op met het museum via 038-4214650 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keuzes, verhalen bij museumschatten

keuzes2 Stedelijk Museum Zwolle

De tentoonstelling Keuzes, verhalen bij museumschatten toont museumstukken die zelden of nooit aan publiek worden getoond. De keuze voor deze objecten is mede bepaald door tien prominente Zwollenaren, waaronder burgemeester Henk Jan Meijer, stadsarcheoloog Michael Klomp en historicus Jan ten Hove. Tegelijkertijd reageren kunstenaars van Artoverijssel met nieuw werk op de stijlkamers van het 18e eeuwse Drostenhuis.

Persmap - Keuzes, verhalen bij museumschatten

Zwolle en de IJssel

Zwolle IJssel 1200x480 StedelijkMuseumZwolleStedelijk Museum Zwolle opent op 23 mei de expositie Zwolle en de IJssel. Verschillende schilderijen, prenten en historische kaarten nemen de museumbezoekers mee op een reis door het verleden waarin rivieren niet alleen voor verbinding, maar ook voor scheiding zorgden. De tentoonstelling loopt t/m 24 september 2017.

Persmap - Zwolle en de IJssel