Kinderen

Een bezoek aan Stedelijk Museum Zwolle is leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen! Speciaal voor de kleine bezoekers is er altijd wel wat te beleven in het museum. Stedelijk Museum Zwolle is onlangs zelfs uitgeroepen tot KidsProof museum! Kinderen beoordeelden het museum met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,6. Vooral de speurtocht, het Drostenhuis en de workshops werden hoog gewaardeerd! 

Museumweek Kids Stedelijk Museum Zwolle 6403

Speurtocht

Neem een kijkje in het leven van de rijke Zwollenaren uit de 18e eeuw. De speurtocht leidt je door de prachtig ingerichte stijlkamers van een van de oudste en mooiste woonhuizen van de stad Zwolle (Het Drostenhuis). In iedere kamer worden enkele vragen beantwoord en wordt informatie gegeven over hoe bepaalde voorwerpen heten en waarvoor ze werden gebruikt.

Kinderworkshops

Regelmatig worden in het museum workshops georganiseerd voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. De kosten zijn € 7,50 per kind per workshop. Dat is inclusief museumentree en materiaal. Inschrijven voor de workshops kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De komende weken staan de volgende workshops op het programma:

 • 25 april, 14.00 - 16.00 uur. Kostuums op stand 
  In deze workshop breng je eerst een bezoek aan het Drostenhuis. Daarna maak je met gekleurd papier, schaar, lijm, kralen en nog veel meer materialen je eigen 18e- eeuwse kostuum. Aan het einde van de middag volgt er natuurlijk een modeshow! Voor kinderen vanaf 6 jaar
 • 28 april, 14.00 - 15.30 uur. Machine Landschap Tekenen - Inschrijven helaas niet meer mogelijk
  Een workshop voor iedereen die van fabrieken, grote gebouwen, auto's, computers of hele grote machines houdt! Vandaag ontwerp je samen met anderen je eigen machine landschap op een doek van maar liefst 5 meter breed. Voor kinderen vanaf 8 jaar.
 • 30 april, 14.00 - 16.00 uur. Zoemende paradijstuinen
  In deze workshop toveren we de stille binnentuin van het Stedelijk Museum met schuimrubber, ijzerdraad, plastic, touw en andere materialen om tot een paradijstuin vól met kleurige bloemen en zoemende insecten. 
 • 3 mei, 14.00 - 16.00 uur. Breien? je doet het zo!
  Breien is helemaal hip. Dus kom op; laten we gaan breien! Na het succes van onze vorige handwerkworkshops, leren we je vandaag alles over breien. Het opzetten (beginnen) van je breiwerk en de belangrijkste steken. Na afloop weet je precies hoe het moet en brei je alles wat je maar wil!

Museuminspecteurs

Vind jij het leuk om musea te bezoeken en te laten weten wat je ervan vindt? Dan nodigen we je van harte uit om ook mee te doen als Museuminspecteur. Bij een bezoek aan het museum krijg je een button opgespeld waaraan iedereen kan zien dat jij bezig bent met je inspectieronde. Aan het einde van je bezoek vul je een inspectieformulier in. Je kan er nog een leuke prijs mee winnen ook! Meer informatie over de museuminspecteurs lees je op de website van museumkids.nl

Kinderfeestjes

Kinderworkshop3 Stedelijk Museum Zwolle 1200

Kinderen kunnen ook in het Stedelijk Museum Zwolle terecht voor het vieren van hun kinderfeestje. Dat kan op woensdagmiddag en op zaterdag. Klik hier voor  meer informatie. Heb je daarvoor al vragen, neem dan contact op met Caroline Koolschijn, de educator van het museum. Bel met 038-4214650 of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.